Inom att köras i november för första gången i sin 68-åriga historia, 12 Hours of Sebring levererade historiska resultat på andra sätt som IMSA Weathertech SportsCar Championship säsongsfinalen lördag.

Mazda Motorsports tog sin första stora uthållighetsseger med en seger från nr. 55 av Harry Tincknell, Jonathan Bomarito och Ryan Hunter-Reay och fick även en tredjeplats med No. 77 av Oliver Jarvis, Tristan Nunez och Olivier Pla.

I det sista loppet för paret Acura och Team Penske körde No. 6 av Juan Pablo Montoya, Dane Cameron och Simon Pagenaud slutade tvåa medan nr 7 av Ricky Taylor, Helio Castroneves och Alexander Rossi vann DPi-mästerskapet.

EMOTIONAL SATURDAY: Det var den första titeln för Castroneves under en 21-säsong med Penske som slutade med Sebring. Den trefaldige Indianapolis 500-vinnaren kommer att gå över till ett IndyCar-schema på deltid nästa säsong med Meyer Shank Racing.

Porsche Motorsport, som lämnar GTLM-klassen, sopade de två första platserna i sin division på Sebring med 911 och 912 911 RSR-19 med nr 911 och nr 912.

Här är tävlingsstatistik, poäng och resultat efter Mobil 1 Twelve Hours of Sebring, IMSA WeatherTech SportsCar Championship säsongsfinalen på Sebring International Raceway:

RESULTAT: Klicka här för den totala slutordningen och här för klassindelningen.

PUNKTER: I DPi-divisionen vann Ricky Taylors och Helio Castroneves Acura nr 7 mästerskapet med en poäng (265-264) före Ryan Briscoes och Renger van der Zandes Cadillac nr 10.

I GTLM vann Ricky Taylors och Helio Castroneves Acura nr 7 mästerskapet med en poäng (265-264) före Ryan Briscoes och Renger van der Zandes Cadillac nr 10. 3 Corvette av Antonio Garcia och Jordan Taylor vann titeln.

I GTD tog Acura nr 86 av Matt McMurry och Mario Farnbacher mästerskapet med två poäng (286-284) över Porsche nr 16 av Patrick Long och Ryan Hardwick, som vann på lördagen.

Klicka här för poängställningen efter Sebring.

STATISTIKPAKET FÖR SEBRING:

Snabbaste varv per förare

Snabbaste varv per förare efter loppet (under helgen)