Nadat de 12 Uur van Sebring voor het eerst in zijn 68-jarige geschiedenis in november werd verreden, leverde het ook op andere manieren historische resultaten op als seizoensfinale van het IMSA Weathertech SportsCar Championship zaterdag.

Mazda Motorsports claimde zijn eerste grote endurance-overwinning met een overwinning van de No. 55 van Harry Tincknell, Jonathan Bomarito en Ryan Hunter-Reay en behaalde ook een derde plaats met de No. 77 van Oliver Jarvis, Tristan Nunez en Olivier Pla.

In de laatste race voor de combinatie van Acura en Team Penske, behaalde de No. 6 van Juan Pablo Montoya, Dane Cameron en Simon Pagenaud eindigde als tweede, terwijl de No. 7 van Ricky Taylor, Helio Castroneves en Alexander Rossi won de DPi kampioenschap.

EMOTIONELE ZATERDAG: Een recapitulatie van de Twaalf Uren van Sebring

Het was de eerste titel voor Castroneves tijdens een 21-seizoenen durende run met Penske die eindigde met Sebring. De drievoudige Indianapolis 500 winnaar stapt volgend seizoen over naar een part-time IndyCar schema met Meyer Shank Racing.

Porsche Motorsport, dat uit de GTLM klasse stapt, veegde de top twee plaatsen in zijn divisie op Sebring met de No. 911 en No. 912 911 RSR-19s.

Hier volgen de statistieken, punten en resultaten na de Mobil 1 Twaalf Uren van Sebring, de seizoensfinale van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op Sebring International Raceway:

RESULTATEN: Klik hier voor de algemene finishvolgorde en hier voor de klassenindeling.

PUNTEN: In de DPi divisie won de No. 7 Acura van Ricky Taylor en Helio Castroneves het kampioenschap met één punt (265-264) voorsprong op de No. 10 Cadillac van Ryan Briscoe en Renger van der Zande.

In GTLM won de No. 3 Corvette van Antonio Garcia en Jordan Taylor de titel.

In GTD pakte de No. 86 Acura van Matt McMurry en Mario Farnbacher het kampioenschap met twee punten (286-284) voorsprong op de No. 16 Porsche van Patrick Long en Ryan Hardwick, die zaterdag won.

Klik hier voor de puntenstand na Sebring.

STATS PAKKET VOOR SEBRING:

Snelste ronden per coureur

Snelste ronden per coureur na race (over het weekend)