Søndag den 14. februar 2021 – Fort Lauderdale, FL – Banekort

Skønheden i det, som løbsarrangørerne kalder “Amerikas Venedig”, kan opleves af deltagerne i både det fulde og halve maratonløb ved Publix Fort Lauderdale A1A Marathon & Half Marathon, der er opkaldt efter den nord-sydgående motorvej, der strækker sig gennem byen langs strandene på byens kystlinje ved Atlanterhavet.

Løbet – som omfatter et fuldt maraton og et halvmaraton om søndagen og et 5 km-løb om lørdagen – løbes udelukkende på asfalteret underlag på byens gader med start ved downtowns Museum of Discovery and Science og afslutning ved South Beach Park, hvor der er en fantastisk udsigt over Atlanterhavet.

Løbets første mile, som både deltagere i hele og halve løb deler, fører løberne forbi mange af byens mest populære nattelivssteder og fortsætter derefter østpå ad Las Olas Boulevard mod havnefronten, der er omkranset af kanaler med udsigt til luksusyachter og boliger.

Halvmaratonløbere når vendepunktet lige over East Oakland Park Boulevard, hvorefter de begynder deres vandring tilbage sydpå mod parken.

Ud over halv- og helmaratonløbene på søndag er der også et A1A 5K-løb lørdag morgen. Mere end 4.000 løbere krydsede målstregen i alle tre løb tilsammen i 2014, herunder mere end 3.400 afsluttere alene i halvmaratonløbet.

Fort Lauderdale Beach Boulevard, strækningen af A1A. (Foto af Jared/flickr)

Udsigt over stranden i Fort Lauderdale fra A1A i Florida. (Foto af Jared/flickr)

Ræsvejr &Klima

Vejrforholdene i Fort Lauderdale-området har tendens til at være milde til moderat varme i midten af februar med temperaturer, der gennemsnitligt ligger mellem 59°F og 77°F i løbet af måneden.

Regnfald er en mulighed, da byen gennemsnitligt ser et gennemsnit på 3,36 tommer nedbør hvert år i februar, hvilket gør det til områdets tredje tørreste måned på året.