Varhainen uraEdit

Guida teki ammattilaisdebyyttinsä kesällä 2003, jolloin hän hävisi ensimmäisellä kierroksella takakäden kuristuksella. Laadittuaan ennätyksen 3-3 hän voitti seuraavat 15 peräkkäistä otteluaan ennen kuin hävisi alistamalla King of the Cage -tapahtumassa helmikuussa 2006. Tämän jälkeen Guida sai sopimuksen Strikeforcen kanssa ja otteli kuukautta myöhemmin Josh Thomsonia vastaan Strikeforcen kevyen sarjan mestaruudesta. Guida voitti yksimielisellä päätöksellä, ennen kuin hävisi tuolloin voittamattomalle Gilbert Melendezille. Hävittyään seuraavan ottelunsa ulkomailla Japanissa alistamalla Guida sai sopimuksen Zuffan ja WEC:n kanssa ja debytoi WEC 23 -tapahtumassa. Hän voitti yksimielisellä päätöksellä. Kokonaisennätyksellään 20-6 Guida sai sopimuksen UFC:hen.

Ultimate Fighting ChampionshipEdit

Guida onnistui UFC-debyytissään alistamalla Justin Jamesin toisessa erässä UFC 64:ssä. Submission toi hänelle Submission of the Night -palkinnon.

Guida hävisi yksimielisesti Din Thomasille UFC Fight Nightissa: Evans vs. Salmon toisessa UFC-ottelussaan.

Guida keräsi huomiota kolmen erän split decision -tappiollaan Tyson Griffinille UFC 72:ssa. Molemmat ottelijat palkittiin Fight of the Night -bonuksella.

UFC 74:ssä Guida toipui kahdesta peräkkäisestä tappiostaan ja voitti PRIDE-veteraani Marcus Aurélion jaetulla päätöksellä.

Guida hävisi The Ultimate Fighter 6 Finale -tapahtumassa Roger Huertalle takakuristuskuristuksella kolmannessa erässä voitettuaan selvästi kaksi ensimmäistä erää. Molemmat ottelijat palkittiin Fight of the Night -bonuksella.

Guida palasi voittojen tielle UFC Fight Night 13 -tapahtumassa, jossa hän kukisti UFC-tulokas Samy Schiavon TKO:lla ensimmäisen erän ajassa 4:15.

UFC Fight Night 15:ssä hän kukisti Mac Danzigin yksimielisellä päätöksellä (30-27, 29-28, 29-28).

Guida voitti Ultimate Fighter -voittajan Nate Diazin jaetulla päätöksellä UFC 94:ssä. Molemmat ottelijat palkittiin Fight of the Night -bonuksella.

Hänen seuraava ottelunsa oli Diego Sanchezia vastaan The Ultimate Fighterissa: United States vs. United Kingdom Finale, jonka hän hävisi jaetulla päätöksellä. Ottelussa oli hurja tempo, jossa Guida kesti Sanchezin hurjan lyöntihyökkäyksen näennäisesti loputtomalla iskujen tulvalla ja raa’alla pääpotkulla, joka pudotti Guidan ensimmäisessä erässä. Tämä ottelu voitti illan ottelun kunniamaininnan. Ottelu nousi myöhemmin sijalle 13 ”100 hienointa UFC-ottelua” -listalla.

Huolimatta hänen asemastaan nousevana UFC-ottelijana häntä ei otettu mukaan UFC 2009 Undisputed -videopeliin hänen pitkien hiustensa aiheuttamien teknisten ongelmien vuoksi. Dana White tarjosi hänelle jopa 10 000 dollaria niiden leikkaamisesta, mutta hän kieltäytyi.

12. joulukuuta 2009 hän otteli Kenny Floriania vastaan UFC 107:ssä. Verisen ottelun toisessa erässä Guida kaatui oikealla kädellä ja hävisi takakäden kuristuksella.

Guidan piti kohdata Sean Sherk 21. maaliskuuta 2010 UFC LIVE: Vera vs. Jones -tapahtumassa, mutta Sherk joutui poistumaan kortilta loukkaantumisen vuoksi. Shannon Gugerty nousi Guidan uudeksi vastustajaksi tapahtuman ennakko-osiossa. UFC Live -tapahtumassa: Vera vs. Jones Guida voitti Shannon Gugertyn toisen erän ajassa 3:40 käsikolmiokuristuksella, mikä lopetti Guidan kahden ottelun tappioputken sekä voitti ensimmäisen UFC Submission of the Night -palkintonsa.

Guida kohtasi tämän jälkeen Rafael dos Anjosin 7. elokuuta 2010 UFC 117:ssa. Guida näytti vahingoittavan dos Anjosin leukaa ensimmäisellä kierroksella koukulla ja voitti dos Anjosin alistamalla (leukavamma) sen jälkeen, kun dos Anjos napautti leukaansa kohdistuvan paineen vuoksi, kun Guida hallitsi päätä ja kättä.

Guida voitti Takanori Gomin 1. tammikuuta 2011 UFC 125:ssä alistamalla toisen kierroksen giljotiinikuristimen avulla, mikä oli hänen kolmas peräkkäinen alistamisvoittonsa, joka toi hänelle myös yön alistaminen -palkinnon.

Guida voitti seuraavaksi entisen kevytsarjan ykköshaastaja Anthony Pettisin yksimielisellä päätöksellä (30-27, 30-27, 30-27, 30-27) 4. kesäkuuta 2011 The Ultimate Fighter 13 -finaalissa.

Guida kohtasi Benson Hendersonin 12. marraskuuta 2011 UFC on Fox 1:ssä. Guida hävisi kovan päätöksen kolmen erän jälkeen. Molemmat ottelijat palkittiin Fight of the Night -bonuksella.

Guida kohtasi Gray Maynardin 22. kesäkuuta 2012 UFC on FX 4 -tapahtumassa.

Guida hävisi Maynardille jaetulla päätöksellä.

Seuraavassa ottelussaan Guida siirtyi alas sulkasarjaan ja kohtasi Hatsu Hiokin 26. tammikuuta 2013 UFC on Fox -tapahtumassa: Johnson vs. Dodson. Vaikka Guida oli suurimman osan ottelusta Hiokin alakynnessä, hän pystyi kaatamaan Hiokin useita kertoja vahvan yläpelin avulla ja välttämään Hiokin alistamisyritykset alhaalta. Guida voitti Hiokin jaetulla päätöksellä.

Guidan odotettiin kohtaavan Chad Mendesin 20. huhtikuuta 2013 UFC on Fox 7 -tapahtumassa. Maaliskuun 15. päivänä paljastui kuitenkin, että Guida oli vetäytynyt ottelusta vedoten loukkaantumiseen.

Uudelleen sovittu ottelu Mendesin kanssa käytiin 31. elokuuta 2013 UFC 164 -tapahtumassa. Tiukan ensimmäisen ja toisen erän jälkeen Guida hävisi Mendesille TKO:lla lyönneillä, mikä merkitsi ensimmäistä kertaa hänen urallaan, että hänet lopetettiin lyönneillä.

Guida kohtasi Tatsuya Kawajirin UFC Fight Night 39:ssä. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä suorituksessa, joka toi molemmille osallistujille Fight of the Night -tunnustuksen.

Guida kohtasi Dennis Bermudezin 26. heinäkuuta 2014 UFC on Fox 12 -tapahtumassa. Hän hävisi ottelun alistamalla toisessa erässä.

Guida kohtasi Robbie Peraltan 4. huhtikuuta 2015 UFC Fight Night 63:ssa. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Guida kohtasi Thiago Tavaresin 7. marraskuuta 2015 UFC Fight Night 77 -tapahtumassa. Hän hävisi ottelun giljotiinikuristuksella ensimmäisen erän alussa.

Guida kohtasi Brian Ortegan 4. kesäkuuta 2016 UFC 199 -tapahtumassa. Hän hävisi ottelun KO:lla kolmannessa erässä.

Guida kohtasi seuraavaksi Erik Kochin UFC Fight Nightissa: Chiesa vs. Lee 25. kesäkuuta 2017. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Guida kohtasi Joe Lauzonin 11. marraskuuta 2017 UFC Fight Night: Poirier vs. Pettis. Hän voitti TKO:lla ensimmäisessä erässä.

Guidan odotettiin kohtaavan Bobby Greenin 9. kesäkuuta 2018 UFC 225:ssä. Green kuitenkin vetäytyi ottelusta vetoamalla loukkaantumiseen ja hänet korvasi Charles Oliveira Guida hävisi ottelun giljotiinikuristuksella alistamalla ensimmäisessä erässä.

Guida kohtasi seuraavan kerran entisen kahden divisioonan UFC-mestarin B.J. Pennin 11. toukokuuta 2019 UFC 237:ssä. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

28. kesäkuuta 2019 ilmoitettiin, että Guidan ja Diego Sanchezin välinen ottelu The Ultimate Fighter 9 -finaalissa, jossa Sanchez voitti Guidan jaetulla päätöksellä 20. kesäkuuta 2009, tullaan kunnioittamaan pääsyä UFC Hall of Fameen kansainvälisen ottelun aikana heinäkuussa 2019.

Guida kohtasi Jim Millerin 3. elokuuta 2019 UFC on ESPN 5 -tapahtumassa. Hän hävisi ottelun teknisellä alistamisella giljotiinikuristuksella ensimmäisen erän ensimmäisellä minuutilla.

Guida kohtasi Bobby Greenin 20. kesäkuuta 2020 UFC Fight Nightissa: Blaydes vs. Volkov. Hän hävisi ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Uuden, neljän ottelun mittaisen sopimuksensa ensimmäisenä otteluna Guida kohtasi Michael Johnsonin 6. helmikuuta 2021 UFC Fight Night 184 -tapahtumassa. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.