Ensimmäinen kierrosEdit

Torstai, 17. kesäkuuta 2004

Viisikymmenvuotias Jay Haas johti yhden kierroksen jälkeen pyrkiessään historian vanhimmaksi major-mestariksi. Hänen lisäkseen kärjessä olivat Shigeki Maruyama ja Ángel Cabrera. Kaksinkertainen major-mestari Vijay Singh löi vakaan 68, kuten myös nykyinen Masters-mestari Phil Mickelson. Entiset U.S. Openin mestarit Ernie Els ja Retief Goosen ampuivat tasan 70 huonon alun jälkeen. Maailmanlistan ykkönen Tiger Woods kamppaili Shinnecockin nopeissa olosuhteissa ja tyytyi kaksi yli parin tulokseen 72. David Duval pelasi 83, kentän huonoimman kierroksen, mutta oli sen jälkeen hyväntuulinen.

Perjantai, 18. kesäkuuta 2004

Phil Mickelson nousi johtoon yrittäessään kuudentena voittaa vuoden kaksi ensimmäistä major-turnausta bogey-vapaalla 66 lyönnillä. Hän oli tasapisteissä kärjessä Shigeki Maruyaman kanssa, joka bogaili 18. reiän ja löi 68. Ernie Els pelasi neljä peräkkäistä birdietä kierroksella 67. Jeff Maggert oli yksin kolmannella sijalla viisi alle parin tuloksella 67:llä, kun taas Fred Funk ja Retief Goosen pelasivat kumpikin 66 ja sijoittuivat neljänneksi. Ángel Cabreralla oli hullu päivä 66 kierroksen jälkeen ja hän pelasi 71. Corey Pavin, edellinen mestari Shinnecockissa vuonna 1995, oli tasapisteissä Vijay Singhin kanssa neljä lyöntiä perässä. Tiger Woods pelasi 69 lyöntiä tulokseen 141 (+1) ja sijoittui 18:nneksi. Maailmanlistan nelonen Davis Love III jäi cutin ulkopuolelle, samoin David Duval.

Jay Haas (E) ja amatööri Bill Haas (+5) olivat toinen isä ja poika, jotka selviytyivät cutista samassa U.S. Openissa; ensimmäisen kerran sen tekivät 46 vuotta aiemmin vuonna 1948 Joe Kirkwood Sr. ja Joe Kirkwood Jr.

Amat: (+2), Wittenberg (+2), Haas (+5), Reavie (+5),
Mackenzie (+9), Smith (+9), Flanagan (+14), Álvarez (+18)

Lähde: Mackenzie (+9), Smith (+9), Flanagan (+14), Álvarez (+18):

Kolmas kierrosEdit

Lauantai, 19. kesäkuuta 2004

Retief Goosen taisteli tiensä kahden lyönnin johtoon lauantaina, kun Shinnecock Hills esitti viikon kovimman testinsä. Hän säilytti hermonsa haastavissa olosuhteissa ja pelasi yhden alle 69 lyönnin tuloksella 205 (-5), ja oli yksi vain kolmesta, joka rikkoi parin. Toista kierrosta johtava Phil Mickelson bogaili kaksi viimeistä reikää ja jakoi toisen sijan kaksinkertaisen mestarin Ernie Elsin kanssa. Fred Funkilla ja Shigeki Maruyamalla oli molemmilla hullu päivä, ja he sijoittuivat huonosti jaetulle neljännelle sijalle. Jeff Maggertin 74 lyöntiä pudotti hänet kuudenneksi Tim Clarkin kanssa, joka pelasi päivän parhaan tuloksen 66. Tiger Woods pelasi 18. reiän 73:nneksi ja Vijay Singh pelasi 77:nneksi.

Sunnuntai, 20. kesäkuuta 2004

Retief Goosen piti hermonsa ja voitti toisen U.S. Openin voittamalla Phil Mickelsonin kahdella lyönnillä sunnuntain päätöskierroksella 71 lyönnillä (+1) ja päätyen neljän alle 276:n tulokseen. Olosuhteet olivat raa’at viimeisenä päivänä, kun kierroksen keskimääräinen tulos oli 78,7 ja kukaan ei jäänyt alle parin. Mickelson, jota New Yorkin yleisö kannusti tuulisella aurinkoisella iltapäivällä, pelasi 71 lyönnin kierroksen ja saavutti kolmannen toisen sijansa kuuden viimeisen U.S. Openin aikana. Goosen johti päätöspäivään lähdettäessä kahdella pisteellä, mutta Mickelson ohitti hänet loppusuoralla, kun hän teki peräkkäiset birdiet 15:llä ja 16:lla. Mickelson, joka pyrki kuudenneksi pelaajaksi, joka on voittanut vuoden kaksi ensimmäistä major-turnausta, joutui kuitenkin heti takapakkia, kun hän teki tuplabogin par-kolmosella 17. lyönnillä, kun hän puttaili kolmella lyönnillä 1,5 metristä. Loppuparissa maanmiehensä Ernie Elsin kanssa Goosen palautti kahden lyönnin etumatkansa kahdentoista jalan (3,7 m) birdie-putilla 16:lla ja parasi kaksi viimeistä reikää sinetöidäkseen mestaruuden.

Lähes ennennäkemättömässä toiminnassa USGA kasteli muutamia viheriöitä pelin aikana, mukaan lukien 7. viheriön, kun pelaajat eivät pystyneet estämään pallon vierimistä. Tämän seurauksena johtajat kohtasivat paljon helpommat peliolosuhteet kuin muu kenttä, ja viiden viimeisen ryhmän tuloskeskiarvo oli 75,9 verrattuna kentän 78,7:ään, mukaan lukien kolme päivän viidestä alhaisimmasta kierroksesta.

Jeff Maggert (72) sijoittui kolmanneksi tuloksella yksi yli 281, kun taas vuoden 2003 Masters-mestari Mike Weir (74) ja Shigeki Maruyama (76) olivat kolme lyöntiä kauempana tuloksella 284 tasapisteissä neljäntenä. Maailmanlistan kakkonen Els, joka oli yön toisena yhdessä Mickelsonin kanssa, pelasi neljä tuplabogeya tuloksella 80 (+10), joka on hänen huonoin tuloksensa U.S. Openissa, ja hän oli yhdeksäs tuloksella 287. Hän jäi yhdeksänneksi. Maailmanlistan kärjessä oleva Tiger Woods, joka aloitti yhdeksän lyöntiä kärjestä, pelasi 76 lyönnin tuloksen ja sijoittui jaetulle 17. sijalle. Viiden bogeyn, tuplabogeyn ja viimeisellä lyönnillä tehdyn birdien yhdistelmä jätti hänet tulokseen 290 (+10), ja hän vältti täpärästi huonoimman kierroksensa U.S. Openissa. Hänen uransa ennätys 77 oli amatöörinä vuonna 1996 Oakland Hillsin kolmannella kierroksella. Robert Allenby pelasi päivän alhaisimman kierroksen tasan 70. Kolme birdietä ja kolme bogeyta nostivat hänet Steve Fleschin kanssa seitsemänneksi kuudella yli 286:n tuloksella; Fred Funk (77) oli yksin kuudentena tuloksella 285:llä.

Paikka Pelaaja Maa Tulos Pariin asti Raha ($)

70-66-69-71=276 -4 1,125,000