Det var en milstolpshelg för USA:s herrlandslagsspelare i Europa.

Weston McKennie, Gio Reyna och Christian Pulisic gjorde mål för sina respektive klubbar i lördags, vilket innebar att USA:s landslagsspelare gjorde mål för första gången. spelare har gjort mål på samma dag i italienska Serie A, tyska Bundesliga och engelska Premier League.

McKennie blev också den första amerikanen att göra mål för Juventus och den tredje USMNT-spelaren att registrera ett mål i Serie A.

Det var bara sex minuter efter att ha kommit in som inhoppare som den 22-årige mittfältaren gjorde mål för Juve i deras 2-1 hemmaseger mot Torino i Derby della Mole. McKennie huvudet hem en Juan Cuadrado cross i den 77:e minuten för att kvittera till 1-1 innan lagkamraten Leonardo Bonucci gjorde segermålet i den 89:e minuten.

Han anslöt sig till Michael Bradley och Alexi Lalas som USMNT-spelare som har gjort mål i Serie A.

McKennie, som är utlånad från Schalke 04 med köpoption, har gjort fem startelvor och 10 framträdanden för Juve och har även registrerat en assist.

I Tyskland producerade Gio Reyna lite magi och ett viktigt mål för Borussia Dortmund, då han omvandlade kvitteringen i 1-1-målet mot Eintracht Frankfurt.

Med Dortmund i underläge i den 56:e minuten gjorde den 18-årige anfallaren sitt andra mål för säsongen. Reyna tog emot en passning från Jadon Sancho på vänsterkanten i den offensiva tredjedelen, arbetade sig runt försvararen Martin Hinteregger och borrade in en briljant 16-meters strike i övre vänstra hörnet förbi målvakten Kevin Trapp.

Dortmund spelade utan den livsfarlige anfallaren Erling Haaland, som har varit uttagen med en hamstringskada som kommer att hålla honom borta från spel till och med december.

I England gjorde Christian Pulisic sitt första engelska Premier League-mål för Chelsea den här säsongen, och kopplade in tre minuter in på stopptid för att sätta punkt för en 3-1-hemmavinst mot Leeds United. Segern gjorde att Blues tog över i toppen av EPL för tillfället. De ligger en poäng före Tottenham, som tar emot Arsenal i North London Derby på söndag.

Efter att ha kommit in som ersättare för den skadade Hakim Ziyech i den 30:e minuten, glidte den 22-årige mittfältaren in i ett pricksäkert högra kryss från Timo Werner för ett försäkringsmål förbi målvakten Illan Meslier.

Pulisic nådde också en milstolpe, då han blev den snabbaste amerikanen att nå 10 mål i EPL. Han åstadkom bedriften på 30 matcher och slog därmed rekordet som sattes av Roy Wegerle (49 matcher). Pulisic var den fjärde USMNT-spelaren som nådde tvåsiffriga siffror i EPL-mål, och anslöt sig till Clint Dempsey och Brian McBride i den exklusiva klubben.

Men även om han inte fick cred för en assist spelade mittfältaren Tyler Adams en viktig roll vid andraplacerade RB Leipzigs sista mål i 3-3-avgörandet mot förstaplacerade Bayern München i en toppmatch i Bundesliga.

Adams skickade en passning på vänsterkanten till Angelino, som satte Emil Forsbergs mål i den 48:e minuten. USMNT-försvararen Chris Richards bytte in Jerome Boateng för värdarna i den 84:e minuten.

Nicholas Gioacchini drog på sig en foul som ledde fram till kvitteringsmålet på straffspark i Caens 1-1 hemma mot Grenoble Foot 38. Yoann Court omvandlade PK:n i den 76:e minuten.

På söndagen kom Richy Ledezma från bänken i den 78:e minuten och hjälpte till att sätta in kvitteringsmålet två minuter in på stopptid för att hjälpa PSV till en 2-2 oavgjord match mot Heerenveen i den holländska Eredivisie. Den 20-årige mittfältaren centrerade en passning som delvis avleddes innan lagkamraten Joel Piroe, slog in kvitteringsmålet.

USMNT:s lagkamrat Uly Llanez deltog också i matchen och kom in för Heerenveen i den 71:a minuten. Llanez satte nästan ett eget mål bara några minuter före PSV:s kvittering.

Bara tre minuter efter att ha kommit in i matchen i den 77:e minuten assisterade Tim Weah till Burak Yilmaz’ kvitteringsmål när Lille gick upp och besegrade Sparta Praha med 2-1, i en UEFA Europa League-match torsdagen den 12 december. 3.

På hemmaplan gick USMNT:s anfallare Gyasi Zardes hela 90 minuter när Columbus Crew SC besegrade New England Revolution med 1-0 i Eastern Conference-finalen. USMNT:s poolmålvakt Matt Turner presterade beundransvärt för Revolution och gjorde sex räddningar i nederlaget.

Zardes och Crew kommer att stå värd för vinnaren av måndagens final i Western Conference mellan Seattle Sounders FC och Minnesota United FC i MLS Cup-finalen lördagen den 12 december.