Torstai, 10. syyskuuta 2020 – sunnuntai, 1. marraskuuta 2020 – Sacramento, CA – Ratakartta

Huomaa: Vuoden 2020 kilpailu on virtuaalinen tapahtuma.

Sacramenton kadut toivottavat yli 7000 juoksijaa ja kävelijää tervetulleeksi joka maaliskuu Shamrock’n Half Marathoniin, jonka järjestää Fleet Feet Sports-Sacramento ja joka on yksi yli tusinan juoksutapahtuman sarjasta paikallisessa Buzz Oates Run Sac Race Series -sarjassa, joka järjestetään helmikuusta marraskuuhun.

Nopea ja tasainen ja juostaan suunnilleen vastapäivään vastapäivään Sacramenton katujen ja joen varrella sijaitsevien Miller Parkin ja Land Parkin läpi kulkevaa kiertorataa pitkin, Shamrock’n-maantiekilpailu on kaupungin suurin puolimaraton, ja lauantaina juostaan myös 5 ja 10 kilometrin juoksu.

Kilpailu on avoin sekä juoksijoille että kävelijöille, ja siinä käytetään aaltostarttia, joka alkaa kaupungin Raley Field -kentältä, joka on Sacramento River Catsin, Major League Baseballin Oakland Athleticsin AAA-liigan tytärjoukkueen kotikenttä.

Sieltä rata kulkee mutkittelevaa polkua, jossa on useita mutkia, ja se ylittää Tower Bridge -sillan Sacramento-joen yläpuolella Länsi-Sacramenton puolelta Sacramenton kaupunkiin kilpailun ensimmäisten kilometrikilometrien ajan.

Sacramenton puolella reitti vie juoksijat Front Streetiä ja 2nd Streetiä pitkin, ennen kuin käännytään alas pyörätietä pitkin kohti Miller Parkia ja sitten takaisin ylös joen varrella kulkevaa pyörätietä pitkin.

Joen varrella kulkevan pätkän jälkeen on aika kiemurrella Sacramenton katujen halki seuraten radan kulkua Land Parkin läpi ja takaisin Sacramenton keskustaan. Sitten matka jatkuu takaisin Towerin sillan yli West Sacramentoon, jossa juoksijoilla on runsaasti näkymiä kaupungin horisonttiin joen toisella puolella.

Kilpailun viimeisillä kilometreillä juoksijat kulkevat West Sacramenton halki takaisin kohti maaliviivaa Raley Fieldillä, jossa maaliin päässeet juoksijat näkevät itsensä ja kuulevat nimensä huudon katsellessaan itseään baseball-puiston sisäpuolella olevalta suurelta Diamond Vision -näytöltä.

Radan aikaraja on 4 tuntia viimeisen aallon lähtöajasta, mikä tarkoittaa, että juoksijoiden on pidettävä vauhti 18 minuuttia mailia kohti tai nopeammin.

Sacramentojoen ylittävä Tower Bridge, jonka yli juostaan kilpailun aikana. (Kuva: Wikimedia Commons)

Kilpailun sää & Ilmasto

Sacramento sijaitsee Pohjois-Kalifornian sisämaan laaksossa, noin 88 kilometriä San Franciscosta koilliseen, ja Sacramentossa on yleensä viileät ja kosteat talviajat sekä kuumat ja kuivat kesät. Maaliskuussa alueen kuukausittaiset keskilämpötilat vaihtelevat 47°F:n ja 67°F:n välillä, ja sademäärät ovat keskimäärin hieman yli 3 tuumaa kuukauden aikana.

Kilpailupäivänä (15. maaliskuuta) keskimääräinen matalin lämpötila on 47°F ja keskimääräinen korkein 66°F.