Se oli virstanpylväs viikonloppu Yhdysvaltain miesten maajoukkueen pelaajille ympäri Eurooppaa.

Weston McKennie, Gio Reyna ja Christian Pulisic löysivät lauantaina omien seurojensa verkon takaosaan, mikä merkitsi ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain. pelaajat ovat tehneet maaleja samana päivänä Italian Serie A:ssa, Saksan Bundesliigassa ja Englannin Valioliigassa.

McKenniestä tuli myös ensimmäinen yhdysvaltalainen, joka teki maalin Juventukselle, ja kolmas USMNT-pelaaja, joka on rekisteröinyt maalin Serie A:ssa.

Vain kuusi minuuttia sen jälkeen, kun 22-vuotias keskikenttäpelaaja oli tullut vaihtopelaajaksi, hän teki maalin Juven 2-1-kotivoitossa Torinon vieraana derbyssä Derby della Mole. McKennie ohjasi Juan Cuadradon poikittaissyötön kotiin 77. minuutilla ja tasoitti pelin 1-1:een, ennen kuin joukkuetoveri Leonardo Bonucci iski voittomaalin 89. minuutilla.

Hän liittyi Michael Bradleyn ja Alexi Lalasin joukkoon USMNT:n pelaajina, jotka ovat onnistuneet maalinteossa Serie A:ssa.

Lainalla Schalke 04:stä osto-optiolla oleva McKennie on aloittanut Juvessa viidesti ja esiintynyt 10 kertaa, minkä lisäksi hän on kirjauttanut yhden syöttöpisteen.

Saksassa Gio Reyna teki taikoja ja tärkeän maalin Borussia Dortmundille, kun hän käänsi tasoituksen 1-1-tasapelissä Eintracht Frankfurtin vieraana.

Dortmundin ollessa tappiolla 56. minuutilla 18-vuotias hyökkääjä teki kauden toisen maalinsa. Reyna otti Jadon Sanchon syötön hyökkäyskolmanneksen vasemmalla laidalla, kiersi puolustaja Martin Hintereggerin ja pamautti loistavan 16 metrin osuman vasempaan yläkulmaan ohi maalivahti Kevin Trappin.

Dortmund pelasi ilman tappavaa hyökkääjää Erling Haalandia, joka on ollut sivussa reisilihasrepeämästä, joka pitää hänet poissa pelistä joulukuun ajan.

Englannissa Christian Pulisic teki ensimmäisen Englannin Valioliigan maalinsa Chelsealle tällä kaudella, kun hän yhdisti kolme minuuttia jatkoajalla 3-1-kotivoiton Leeds Unitedista. Voitto nosti Bluesin toistaiseksi EPL:n kärkeen. Se on pisteen edellä Tottenhamia, joka isännöi sunnuntaina Arsenalia Pohjois-Lontoon derbyssä.

Tultuaan 30. minuutilla loukkaantuneen Hakim Ziyechin tilalle vaihtoon 22-vuotias keskikenttäpelaaja liukui Timo Wernerin oikealta puolelta tulleesta tarkasta poikittaissyötöstä vakuutusmaalin ohi maalivahti Illan Meslierin.

Pulisic saavutti myös virstanpylvään, sillä hänestä tuli nopein yhdysvaltalaisista, joka on yltänyt 10:n maalin rajapyykkiin. Hän saavutti teon 30 ottelussa rikkoen Roy Wegerlen (49 ottelua) ennätyksen. Pulisic oli neljäs USMNT-pelaaja, joka on saavuttanut kaksinumeroisen määrän EPL-maaleja, ja liittyi Clint Dempseyn ja Brian McBriden kanssa tähän eksklusiiviseen kerhoon.

Keskikenttäpelaaja Tyler Adams ei saanut syöttöpisteitä, mutta hän oli tärkeässä roolissa kakkosena majailevan RB Leipzigin viimeisessä maalissa sen 3-3-tasapelissä ykköspaikkaa pitävän Bayern Münchenin vieraana Bundesliigan kärkikamppailussa.

Adams lähetti syötön vasemmalle laidalle Angelinolle, joka alusti Emil Forsbergin 48. minuutin maalin. USMNT-puolustaja Chris Richards tuli isäntien Jerome Boatengin tilalle 84. minuutilla.

Nicholas Gioacchini teki rangaistuspotkusta tasoituksen Caenin 1-1-kotitasapelissä Grenoble Foot 38:n kanssa. Yoann Court käänsi PK:n 76. minuutilla.

Sunnuntaina Richy Ledezma tuli penkiltä 78. minuutilla ja auttoi tekemään tasoitusmaalin kaksi minuuttia jatkoajalla auttaakseen PSV:tä saavuttamaan 2-2-tasapelin Heerenveenin kanssa Hollannin Eredivisiessä. 20-vuotias keskikenttäpelaaja keskitti syötön, joka osittain harhautui ennen kuin joukkuetoveri Joel Piroe, iski tasoitusmaalin.

USMNT-joukkuetoveri Uly Llanez oli myös mukana ottelussa, hän tuli Heerenveenin kentälle 71. minuutilla. Llanez oli lähellä tehdä oman maalinsa vain minuutteja ennen PSV:n tasoitusmaalia.

Vain kolme minuuttia sen jälkeen, kun Tim Weah oli tullut otteluun 77. minuutilla, Tim Weah antoi syöttöpisteen Burak Yilmazin tekemälle tasoitusmaalille, kun Lille nousi voittamaan Sparta Prahan 2-1, UEFA Europa Leaguen ottelussa torstaina joulukuussa. 3.

Kotimaan rintamalla USMNT:n hyökkääjä Gyasi Zardes pelasi täydet 90 minuuttia, kun Columbus Crew SC voitti New England Revolutionin 1-0 itäisen konferenssin finaalissa. USMNT:n poolin maalivahti Matt Turner esiintyi Revolutionin maalilla ihailtavasti tehden tappiossa kuusi torjuntaa.

Zardes ja Crew isännöivät maanantaina pelatun läntisen konferenssin loppuottelun Seattle Sounders FC:n ja Minnesota United FC:n välisen loppuottelun voittajaa MLS Cupin loppuottelussa lauantaina 12. joulukuuta.