Varhainen uraEdit

Alvey aloitti amatööriuransa vuonna 2007, ja hävisi ensimmäisen amatööriottelunsa toisella kierroksella TKO:lla. Hän toipui ja voitti kaksi seuraavaa otteluaan, ennen kuin siirtyi ammattilaiseksi heinäkuussa 2008. Alveyn uran alku tapahtui kokonaan Wisconsinin osavaltiossa, jossa hän teki aikaisen 11-1 ennätyksen, johon sisältyi useita voittoja King of the Cage promootiossa.

BellatorEdit

Voitettuaan kevyessä raskaassa sarjassa Bellatorin MMA-ottelijan ja veteraanin Jason Guidaa vastaan Alvey oli kolmen ottelun voittoputkessa ja sai sopimuksen Bellatorilta. Hänen debyyttiottelunsa oli keskisarjassa tulevaa Bellatorin Welterweight-turnauksen mestaria Karl Amoussouta vastaan Bellator 45:ssä. Alussa Amoussou verotti Alveytä monipuolisilla iskuilla ja pyrki käsivarsinauhaan, mutta ottelun edetessä Amoussou alkoi väsyä ja Alvey sai pian ottelun hallintaansa toisessa erässä ja onnistui saamaan otteen alas kolmannen erän lopulla. Kolmen erän jälkeen Alvey oli voittaja jaetulla päätöksellä.

Voiton Amoussouta vastaan saatuaan Alvey nimettiin osallistujaksi Bellatorin viidennen kauden keskisarjan turnaukseen, jossa hän kohtasi Vitor Viannan. Ottelussa Alvey hyödynsi ulottuvuusetuaan ottelun alkupuolella, mutta toiseen erään mennessä Vianna alkoi hallita ottelua saatuaan Alveyn maahan. Toisen erän lopussa Vianna oli lukinnut takakuristuskuristimen, mutta aika umpeutui, joten Alvey pääsi kolmanteen erään. Kolmatta erää pidettiin huomattavasti tiiviimpänä ja ottelu meni päätökseksi. Alvey hävisi jaetulla päätöksellä ja putosi turnauksesta.

The Ultimate FighterEdit

Alvey valittiin tämän jälkeen The Ultimate Fighter -ohjelmaan: Team Carwin vs. Team Nelson -joukkueeseen, jossa hän putosi ensimmäistä kertaa alas welterweight-sarjaan. Avausjaksossa hän otteli Leo Kuntzia vastaan päästäkseen sisään. Alvey voitti nopealla ensimmäisen erän tyrmäyksellä yksittäisen, puhtaan oikean koukun jälkeen. Ottelijavalintojen aikana Shane Carwin valitsi Alveyn ensimmäiseksi. Kolmannessa jaksossa Carwin valitsi Alveyn ottelemaan Team Nelsonin Joey Riveraa vastaan. Rivera aloitti ottelun iskemällä kaksi nopeaa pääpotkua ja teki sitten takedownin. Tämän jälkeen Alvey joutui puolustautumaan ensimmäisessä erässä giljotiinikuristusta ja kolmiokuristusta vastaan. Toisessa erässä Alvey alkoi saada enemmän iskuja, mutta joutui horjumaan Riveran toisesta pääpotkusta. Vaikka Alvey selviytyi päätöksestä, Rivera voitti enemmistöpäätöksellä (19-19, 20-18, 20-18).

Maximum Fighting ChampionshipMuutos

Alveyn MFC-debyytti oli Elvis Mutapčićia vastaan MFC:n keskisarjan mestaruudesta MFC 36:ssa, Hän hävisi yksimielisellä päätöksellä. Alvey voitti UFC & Bellatorin veteraanin Jay Silvan MFC 37:ssä TKO:lla kolmannessa erässä. Tämän jälkeen hän voitti MFC:n keskisarjan mestaruuden voittamalla Jason Southin ja puolusti sitä menestyksekkäästi kerran Wes Swoffordia vastaan ennen siirtymistään UFC:hen.

Ultimate Fighting ChampionshipMuutos

Kesäkuussa 2014 ilmoitettiin, että Alvey on tehnyt sopimuksen UFC:n kanssa. Hän debytoi 16. elokuuta 2014 Tom Watsonia vastaan UFC Fight Night 47 -tapahtumassa. Hän hävisi edestakaisen ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Toisen ottelunsa promootiossa Alvey kohtasi Dylan Andrewsin 8. marraskuuta 2014 UFC Fight Night 55:ssä. Hän voitti ottelun tyrmäyksellä lyönneillä ensimmäisessä erässä.

Alvey kohtasi Cezar Ferreiran 22. helmikuuta 2015 UFC Fight Night 61:ssä. Alvey voitti ottelun tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä. Tämän jälkeen Alvey voitti Performance of the Night -bonuksen.

Alvey kohtasi Dan Kellyn 10. toukokuuta 2015 UFC Fight Night 65 -tapahtumassa. Alvey voitti ottelun TKO:lla ensimmäisessä erässä.

Alvey kohtasi Derek Brunsonin 8. elokuuta 2015 UFC Fight Night 73:ssa. Hän hävisi ottelun TKO:lla ensimmäisessä erässä.

Alveyn odotettiin kohtaavan Daniel Sarafian 21. helmikuuta 2016 UFC Fight Night 83:ssa. Alvey kuitenkin vetäytyi ottelusta joulukuun lopulla saatuaan leukamurtuman ja tilalle tuli Oluwale Bamgbose.

Alvey kohtasi seuraavaksi Elias Theodoroun 18. kesäkuuta 2016 UFC Fight Night 89:ssä. Ottelu pysyi jaloissa lähes koko kestonsa ajan pitkälti tapahtumarikkaassa ottelussa, jossa kumpikaan taistelija ei pystynyt tekemään merkittäviä hyökkäyksiä. Hän hävisi ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Kannettuaan edellisessä ottelussaan käytännöllisesti katsoen yhtään vahinkoa Alvey sai nopeasti uuden ottelusuunnitelman ja kohtasi 13. heinäkuuta 2016 UFC Fight Night 91 -tapahtumassa promootiotulokas Eric Spicelyn. Hän voitti ottelun alistamalla ensimmäisessä erässä.

Alvey kilpaili kolmannessa ottelussaan kolmen kuukauden sisällä, kun hän kohtasi Kevin Caseyn 27. elokuuta 2016 UFC on Fox 21 -tapahtumassa. Hän voitti ottelun TKO:lla toisessa erässä.

Alvey teki jälleen nopean paluun häkkiin ja kohtasi Alex Nicholsonin 5. marraskuuta 2016 The Ultimate Fighter Latin America 3 -finaalissa. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Alvey kohtasi Nate Marquardtin 28. tammikuuta 2017 UFC on Fox 23:ssa. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Alvey kohtasi Thales Leitesin 22. huhtikuuta 2017 UFC Fight Night 108:ssa. Hän hävisi ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Alvey kohtasi Rashad Evansin 5. elokuuta 2017 UFC Fight Night 114:ssä. Hän voitti ottelun jaetulla päätöksellä.

Alvey varattiin lyhyellä varoitusajalla Trevor Smithin tilalle ja hän kohtasi Ramazan Emeevin 21. lokakuuta 2017 UFC Fight Nightissa: Cerrone vs. Till. Punnituksessa Alvey jäi 185 kilon keskisarjan rajasta ja painoi 189 kiloa. Tämän seurauksena hänen ottelunsa Emeeviä vastaan muutettiin pyyntipainoksi ja Alveylle määrättiin 20 prosentin sakko hänen palkastaan. Hän hävisi ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Alvey kohtasi 24. helmikuuta 2018 UFC on Fox 28 -tapahtumassa kevyen raskaansarjan ottelussa promootiotulokkaan Marcin Prachnion. Hän voitti ottelun tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä.

Alvey kohtasi Gian Villanten 1. kesäkuuta 2018 UFC Fight Night 131 -tapahtumassa. Hän voitti ottelun jaetulla päätöksellä.

Alvey kohtasi Antônio Rogério Nogueiran 22. syyskuuta 2018 UFC Fight Night 137:ssä. Hän hävisi ottelun tyrmäyksellä toisessa erässä.

Alvey kohtasi Jimmy Cruten 10. helmikuuta 2019 UFC 234:ssä. Hän hävisi ottelun teknisellä tyrmäyksellä ensimmäisessä erässä.

Alvey kohtasi Klidson Abreun 20. heinäkuuta 2019 UFC on ESPN 4 -tapahtumassa. Hän hävisi ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Alveyn odotettiin kohtaavan Maurício Rua 16. marraskuuta 2019 UFC on ESPN+ 22:ssa. Alvey kuitenkin poistettiin ottelusta 25. lokakuuta murtuneen käden vuoksi ja hänet korvasi Paul Craig.

Alveyn odotettiin palaavan tositoimiin 28. maaliskuuta 2020 UFC on ESPN -tapahtumassa Khalil Rountree Jr:ta vastaan: Ngannou vs. Rozenstruik. COVID-19-pandemian vuoksi tapahtumaa lykättiin.

Alvey kohtasi Ryan Spannin 9. toukokuuta 2020 UFC 249 -tapahtumassa. Hän hävisi ottelun jaetulla päätöksellä.

Alvey kohtasi Da Un Jungin 24. lokakuuta 2020 UFC 254:ssä. Edestakaisen taistelun jälkeen ottelu julistettiin jaetuksi tasapeliksi.

Alveyn odotettiin siirtyvän keskisarjaan ja kohtaavan Zak Cummingsin 10. huhtikuuta 2021 UFC on ABC 2:ssa. Cummings kuitenkin vetäytyi ottelusta maaliskuun puolivälissä ja tilalle tuli Julian Marquez.