Chase Elliott nappasi paalupaikan sunnuntain Gander RV 400 -osakilpailuun ajettuaan parhaan ajan perjantain viimeisessä karsintakierroksessa Doverin kansainvälisellä moottoriradalla Delawaren osavaltiossa.

Hendrick Motorsports -tiimikaveri William Byron lähtee myös eturivistä Monster Energy NASCAR Cup Series -sarjan kauden 2019 yhteentoista osakilpailuun sijoittuttuaan toiseksi. Kyle Larson ja Joey Logano starttaavat toisesta rivistä.

Elliott, joka voitti viime viikolla Talladegassa ajetun GEICO 500 -kilpailun, otti kauden toisen paalupaikkansa ja uransa kuudennen.

23-vuotias georgialaiskuljettaja on ollut yksi Cup-sarjan tasaisimmista kuljettajista kauden alkupuolella. Hän ei ole sijoittunut 19. sijaa huonommin yhdessäkään kymmenestä ensimmäisestä kilpailusta ja on johtanut vähintään 35 kierrosta neljässä viidestä viimeisestä startistaan.

Hän kertoi Fox Sports 1:lle (NASCAR.comin välityksellä) olevansa toiveikas, että Hendrick pystyy viemään vauhdin sunnuntaille.

”Tässä paikassa voi olla joko hauskaa karsinnoissa, tai sitten se voi olla hankalaa, ja tämä päivä oli niitä hauskoja kisoja”, Elliott sanoi. ”Team Hendrick, 1-2, mikä on mahtavaa. Chevrolet-voimat ja kaikki, jotka osallistuvat autojemme kehitykseen, ovat tehneet kovasti töitä, joten toivottavasti pystymme tukemaan sitä sunnuntaina.”

Elliott on menestynyt Doverissa hyvin, sillä hän on sijoittunut viiden parhaan joukkoon yhtä lukuun ottamatta kaikissa kuudessa kilpailussaan radalla, mukaan lukien voitto viime vuoden lokakuussa.

Kevin Harvick on kisan hallitseva mestari. Hän hallitsi viime vuoden kevään kilpailua Doverissa voittamalla kaikki kolme osakilpailua ja ottamalla ruutulipun.

Se oli vuoden 2014 Cup-sarjan mestarille vasta toinen voitto uran 36 Doverin startissa, mutta hän on silti radan fani.

”Minulle Doverissa on ihanaa se, että se on vasaralla alaspäin, ja siellä ollaan 400 kierroksen ajan ratin päällä”, hän kertoi perjantaina toimittajille. ”Se on väkivaltaista. Kaikki Doverissa on väkivaltaista. Se on nopea.”

Hän starttaa kuudennelta sijalta yrittäessään puolustaa viime vuoden mestaruutta.

Gander RV 400 -kilpailun vihreä lippu liehuu sunnuntaina kello 14.00 ET Fox Sports 1:llä.