Toisen kerran yhtä monessa ottelussa kolmanneksi sijoittunut Kansas saavutti vaikuttavan voiton rankatusta vastustajasta. Jayhawks löi tiistaina nro 7 West Virginian 79-65 ja pidensi voittoputkensa kahdeksaan peliin, ja päästi samalla valloilleen hyökkäysräjähdyksen, johon jopa Mountaineersilla – jonka puolustus oli ennen peliä 10. sijalla korjattujen tehokkuuslukemien mukaan – ei yksinkertaisesti ollut vastausta.

Mikä näytti paperilla tasaiselta ottelulta näiden kahden joukkueen välillä – West Virginia vahvalla etukentällään ja Kansas lahjakkaalla ja syvällä takakentällään – ei koskaan aivan toteutunut. West Virginia piti pelin tiukasti kiinni ensimmäisellä puoliajalla ja johti 19 sekunnin ajan avauserässä, mutta KU:n guardit osuivat toisella puoliajalla heitto toisensa jälkeen ja räjäyttivät pelin auki. Joukkue viimeisteli ottelun 16-for-37 kolmen pisteen etäisyydeltä, ja Marcus Garrett, Christian Braun, Ochai Agbaji ja Jalen Wilson merkkailivat niistä kaiken. Christian Braun teki 22 pistettä, Jalen Wilson 17 ja Marcus Garrett 15.

West Virginia onnistui pitämään pelin lähellä ensimmäisellä puoliajalla juniori-ampuja Sean McNeilin epätodennäköisen pistetulvan ansiosta. Hän tuli otteluun keskimäärin 10 pistettä ottelua kohden, mutta puoliaikaan mennessä hänellä oli 20 pistettä, jonka kruunasi 3-pisteen heitto hieman ennen logoa juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua. McNeil kuitenkin hyytyi – hän viimeisteli neljä pistettä toisella puoliajalla – eivätkä Länsi-Virginian Oscar Tshibwe ja Derek Culver olleet ratkaisevia tekijöitä ottelussa, jonka he olisivat helposti voineet hyödyntää. Sen sijaan KU voitti Mountaineersin levypallot ja käytti tahtoaan molemmissa päissä, ja Culver ja Tshibwe saivat yhteensä vain 11 pistettä ja 13 levypalloa tappiollisessa ottelussa.

Ei mainosta saatavilla

Voitto Kansasille on jälleen yksi helmi ansioluettelossa, joka näyttää yhä enemmän yhdeltä college-koripallon parhaista. Otettuaan kauden avaustappion nro 1 Gonzagalle, Bill Selfin seura on vastannut painokkaasti voittamalla jokaisen kahdeksasta viimeisestä ottelustaan ja pudottamalla neljä sijoittunutta joukkuetta – joista kaksi sijoittui top 10:n sisälle – prosessin aikana.

On aivan liian aikaista liittää Big 12:ta Kansasin hävittäväksi, mutta sen voitot Texas Techistä (vieraissa) ja West Virginiasta (kotona) liigan avaamiseksi tällä viikolla uhkaavat jo nyt olla suuria. Ja kun Baylor ja Texas löytävät omat uransa, ne voivat osoittautua tärkeiksi loppusuoralla.

Kansasilla on seuraavaksi edessä toinen kotiottelu, tällä kertaa Longhornsia vastaan, 2. tammikuuta pelattavassa kohtaamisessa. Ellei Texas yllättäen romahda Texas A&M-Corpus Christiä vastaan ensi viikolla, se on todennäköisesti toinen top-10-ottelu Allen Fieldhousessa – ja mahdollisesti toinen top-10-voitto Jayhawksin kukoistavaan ansioluetteloon.