FeatherweightEdit

Hän teki ammattinyrkkeilydebyyttinsä 19-vuotiaana 29. toukokuuta 1993 häviten diskvalifioinnin kautta Javier Duranille. Márquez pysyi voittamattomana kuuden vuoden ajan kooten ennätyksen 29-1, johon sisältyi voittoja tulevia mestareita Agapito Sanchezia, Julio Gervaciota ja Alfred Koteya vastaan. Vuonna 1997 Márquez voitti WBO NABO Featherweight -tittelin, jota hän puolusti seitsemän kertaa. Tänä aikana häntä kutsuttiin ”parhaaksi ottelijaksi ilman maailmanmestaruutta”. Márquez oli WBO:n höyhensarjan mestarin Naseem Hamedin pakollinen haastaja 22 kuukautta putkeen. WBO antoi kuitenkin Hamedin sopia sen sijaan muita otteluita. Tänä aikana Márquez työskenteli kirjanpitäjänä ja harjoitteli Ignacio Beristáinin johdolla Mexico Cityssä. Márquez piti tämän työn siihen asti, kunnes voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa vuonna 2004.

Márquez vs. NorwoodEdit

Vuonna 1999 Márquez kohtasi Freddie Norwoodin sen sijaan WBA:n höyhensarjan tittelistä. Márquez kaatui toisessa erässä. Kahdeksannessa erässä Norwoodin hanska kosketti kanveesia vaihdon jälkeen. Erotuomari, joka seisoi vastapäätä ottelua, ei kuitenkaan tuominnut sitä tyrmäykseksi. Yhdeksännessä erässä Márquez sai tyrmäyksen kahden lyönnin yhdistelmän jälkeen. Márquez hävisi kiistanalaisella yksimielisellä päätöksellä. HBO:n nyrkkeilytilastojen mukaan Norwood osui 73:aan 290:stä heitetystä lyönnistä, kun taas Márquez osui 89:ään 444:stä.

Marraskuun 20. päivänä 1999 Márquez kohtasi Remigio Molinan ja voitti hänet kahdeksassa erässä. Vuonna 2000 hän voitti entisen mestarin Daniel Jimenezin ja viisi ottelua myöhemmin hän kukisti tulevan mestarin Robbie Pedenin kymmenessä erässä ja nappasi NABF & USBA:n höyhensarjan tittelit.

Höyhensarjan mestariTiedosto

Márquez sai toisen kamppailunsa maailmanmestaruudesta 2.1.2003, kun hän voitti entisen nelinkertaisen höyhensarjan mestarin Manuel Medinan ja nappasi IBF:n vapaan IBF:n höyhensarjan tittelin. 2. erässä Márquez onnistui kolmen lyönnin yhdistelmällä, joka löi Medinan lattiaan. Ottelu keskeytettiin 7. erässä Márquezin tyrmättyä Medinan toistamiseen.

Myöhemmin samana vuonna hän voitti Derrick Gainerin yhdistelmäottelussa ja voitti WBA:n höyhensarjan tittelin ja nousi WBA:n (super)mestariksi.

Márquez vs. Pacquiao IEdit

Toukokuussa 2004 Márquez otteli Lineal & The Ringin höyhensarjan mestaria Manny Pacquiaota vastaan ottelussa, jossa Márquez kaatui kolme kertaa 1. erässä. Márquez päihitti Pacquiaon loppuottelussa, joka päättyi kiisteltyyn, jaettuun tasapeliin. Lopputulos oli 115-110 Márquezille, 115-110 Pacquiaolle ja 113-113. Tuomari Burt A. Clements (joka pisteytti ottelun 113-113) myönsi myöhemmin tehneensä virheen pisteytyksessä, sillä hän oli pisteyttänyt ensimmäisen erän 10-7 Pacquiaon hyväksi eikä tavanomaisesti 10-6 kolmen lyönnin erälle.

Yhdistettyjen titteleiden puolustaminenEdit

18. syyskuuta 2004 Márquez esiintyi ensimmäistä kertaa pay-per-view-ohjelmassa, ollessaan Bernard Hopkins vs. Oscar De La Hoya -ottelun alikorttina, kukistaen ja säilyttäen yhdistetyt tittelinsä tulevaa mestaria Orlando Salidoa vastaan. Toukokuun 7. päivänä 2005 hän puolusti neljättä kertaa titteliään ja esiintyi ensimmäistä kertaa Showtime Championship Boxing -ohjelmassa, jossa hän kohtasi Victor Polon ja voitti yksimielisellä päätöksellä. Elokuussa 2005 Márquezilta riistettiin WBA:n ja IBF:n yhdistetyn höyhensarjan tittelit, koska hän ei pystynyt puolustamaan niitä eri nyrkkeilijöitä vastaan sen jälkeen, kun potentiaalisista otteluista ei saatu tarjousta.

Márquez vs. JohnEdit

Vuonna 2006 Márquez yritti ottaa tittelin takaisin, mutta jäi vajaaksi häviten Indonesiassa WBA:n höyhensarjan mestaruusottelun WBA:n höyhensarjan tittelistä yksimielisellä päätöksellä tappiolla tappiolla voittamattomalle indonesialaiselle nyrkkeilijälle Chris Johnille. Tappio johti siihen, että Ring-lehti poisti Márquezin puntaristaan.

Vuoden 2006 lopulla Márquez nappasi väliaikaisen WBO:n höyhensarjan tittelin voittamalla thainyrkkeilijä Terdsak Jandaengin. Hän puolusti sitä filippiiniläisnyrkkeilijä Jimrex Jacaa vastaan yhdeksän erän tyrmäyksellä Hidalgossa, Texasissa. Márquez nousi maailmanmestariksi joulukuussa 2006, kun edellinen mestari Scott Harrison luopui tittelistä. Márquez vapautti höyhensarjan tittelin seuraavana vuonna haastaakseen WBC:n superhöyhensarjan mestarin Marco Antonio Barreran.

SuperhöyhensarjanMuokkaa

Márquez vs. BarreraMuokkaa

Maaliskuun 17. päivänä 2007 Márquezista tuli WBC:n superhöyhensarjan maailmanmestari kukistamalla Barreran Las Vegasissa yksimielisellä päätöksellä virallisin pisteytyksin 116-111, 116-111 ja 118-109. Márquezin oli määrä puolustaa titteliään ensimmäisen kerran 15. syyskuuta 2007 argentiinalaista nyrkkeilijää Jorge Rodrigo Barriosia vastaan. Barrios kuitenkin vetäytyi ottelusta loukkaantumisen vuoksi, jolloin amerikkalainen nyrkkeilijä Rocky Juárez haastoi Márquezin tittelistä 3. marraskuuta 2007 hävinneessä ottelussa.

Márquez vs. Pacquiao IIEdit

Pääartikkeli: Juan Manuel Márquez vs. Manny Pacquiao II

Marraskuun 29. päivänä 2007 Márquez ilmoitti puolustavansa titteliään uusintaottelussa Pacquiaoa vastaan. Maaliskuun 15. päivänä 2008 Márquez hävisi supersulkasarjan tittelinsä Pacquiaolle jaetulla päätöksellä. Márquez kärsi kolmannessa erässä tyrmäyksen, joka osoittautui ratkaisevaksi, sillä loput erät tuomittiin tasan. Compuboxin pisteytyksen mukaan Márquez osui 42 kertaa 201:stä (21 %) jabilla, kun taas Pacquiao osui 43 kertaa 314:stä (14 %) ja 130 kertaa 310:stä (42 %) voimalyönnillä, kun taas Pacquiao osui 114 kertaa 305:stä (37 %). Golden Boy Promotionsin toimitusjohtaja Richard Schaefer tarjosi Pacquiaolle 6 miljoonan dollarin takuun uusintaottelusta. Pacquiaon promoottori Bob Arum sanoi: ”En sano, etteivät he ikinä ottelisi uudestaan, mutta sen pitää antaa hautua hetki.” Pacquiao sanoi: ”En usko, tämä bisnes on ohi”, sillä hän aikoi siirtyä kevytsarjaan.

KevytsarjaEdit

Márquez vs. CasamayorEdit

Pääartikkeli: Juan Manuel Márquez vs. Joel Casamayor

Márquez nousi kevytsarjaan otellakseen The Ringin kevytsarjan mestaria Joel Casamayoria vastaan Meksikon itsenäisyyspäivää edeltävänä viikonloppuna MGM Grandissa Las Vegasissa, Nevadassa. Syyskuun 13. päivänä 2008 hän kukisti Casamayorin 11. erässä kahden tyrmäyksen jälkeen ja nappasi kuudennen maailmanmestaruutensa kolmessa eri painoluokassa. Ottelun neljässä ensimmäisessä erässä Márquez käveli jatkuvasti Casamayorin vastalyönteihin. Márquezilla kesti viidenteen erään asti ennen kuin hän pystyi löytämään oikean kätensä kantaman. Viidenteen erään mennessä Casamayorin oikean silmän yläpuolelle avautui viilto, joka johtui päiden yhteentörmäyksestä. Viidennessä, kuudennessa, seitsemännessä ja kahdeksannessa erässä Márquez iski suoraan ulkopuolelta, mutta Casamayor iski myös aina, kun tämä syöksyi eteenpäin. Kaksi minuuttia yhdennentoista erän jälkeen Casamayor kaatui oikeasta lyönnistä, kun hän vetäytyi pois kiihkeästä kamppailusta. Casamayor pystyi nousemaan jaloilleen, mutta oli selvää, että hän oli vielä tärähtänyt tyrmäyksestä. Heti kun ottelu päästettiin jatkumaan, Márquez lähti tappamaan, kun hän päästi lyöntejään raivoisina yhdistelminä. Casamayor löi takaisin, mutta hänet kaadettiin uudelleen, kun erää oli jäljellä noin 7 sekuntia. Tuomari Tony Weeks puuttui otteluun ja keskeytti ottelun, sillä hän katsoi Casamayorin olevan kykenemätön jatkamaan. Virallisten tuomareiden mukaan ottelun pisteet olivat 95-95, 95-95 ja 97-93 Márquezille ennen 11. erän tyrmäystä. Voiton jälkeen The Ring rankkasi Márquezin toiseksi punnasta puntaan -listallaan ja arvioi hänet kevyen sarjan ykkösnyrkkeilijäksi.

Márquez vs. Diaz IEdit

Pääartikkeli: Juan Manuel Márquez vs. Juan Díaz

28. helmikuuta 2009 Márquez voitti tyrmäyksellä entisen WBA:n, WBO:n & IBF:n kevyen sarjan mestarin Juan Díazin. Díaz hallitsi ottelua ottelun alussa, kun nyrkkeilijät vaihtoivat lyöntejä. Díaz avasi viillon Márquezin oikean silmän yläpuolelle viidennessä erässä ja näytti hallitsevan ottelua, mutta Márquez vastasi avaamalla viillon Díazin oikean silmän yläpuolelle ja tainnutti hänet vasemmalla koukulla ennen kahdeksannen erän loppua. Márquez iski kaksi kovaa oikeaa Díazin kasvoihin kolmen lyönnin yhdistelmällä, joka kaatoi Díazin, kun yhdeksättä erää oli jäljellä 35 sekuntia. Díaz nousi ylös, mutta sekuntia myöhemmin Márquez jatkoi oikealla yläviidolla leukaan, joka kaatoi Díazin toistamiseen. Erotuomari Rafael Ramos päätti ottelun kahden minuutin ja 40 sekunnin kuluttua yhdeksännestä erästä. Voiton myötä Márquez puolusti The Ringin kevytsarjan titteliään ja otti haltuunsa WBO:n ja WBA:n (Super) kevytsarjan vapaana olevat tittelit. The Ring -lehti ja ESPN.com nimesivät ottelun vuoden 2009 ”vuoden otteluksi”. Ottelun jälkeen Márquez ilmaisi olevansa kiinnostunut ottelemaan Floyd Mayweather Jr:n kanssa.

WelterweightMuokkaa

Márquez vs. MayweatherMuokkaa

Pääartikkeli: Floyd Mayweather Jr. vs. Juan Manuel Márquez

Márquez nousi välisarjaan ja otteli lyömätöntä puntarimestaria Floyd Mayweather Jr. vastaan. Ottelun piti tapahtua 144-kiloisessa pyyntipainossa 18. heinäkuuta 2009 MGM Grand Garden Arenalla; mutta sitä lykättiin Mayweatherin saaman kylkivamman vuoksi. Ottelu järjestettiin uudelleen 19. syyskuuta 2009. Virallisen punnituksen aikana Márquez punnitsi 142 kiloa ja Mayweather 146 kiloa, mikä merkitsi taloudellista seuraamusta, koska hän oli kaksi kiloa yli pyyntipainon. Myöhemmin selvisi, että molemmat osapuolet olivat juuri ennen punnitusta sopineet, että Mayweather ottelisi yli pyyntipainon ja Mayweather maksaisi 600 000 dollarin lisämaksun, koska hän saapui kaksi kiloa yli 144 kilon painorajan. Mayweather hallitsi ottelun toimintaa. Márquez kamppaili Mayweatherin puolustuksen kanssa eikä päässyt pois Mayweatherin vastalyöntien tieltä. Márquez osui Compuboxin lyöntitilastojen mukaan vain 19 prosenttiin lyönneistään. Mayweather tyrmäsi Márquezin 2. erässä. Mayweather voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Tämä oli nyrkkeilyhistorian viides ei-raskaansarjan ottelu, joka myi yli miljoona maksullista katselukertaa, HBO:n virallisten lukujen mukaan yhteensä noin 52 miljoonaa dollaria. Se oli myös ensimmäinen ottelu, joka myi yli miljoona PPV-kertaa ilman Oscar De La Hoyaa. Kaksi kuukautta myöhemmin Manny Pacquiao vs. Miguel Cotto myisi 1,25 miljoonaa PPV-kertaa.

Palaa kevytsarjaanTiedustele

Márquez vs. Diaz IITiedustele

Pääartikkeli: Juan Manuel Márquez vs. Juan Díaz II

Kun kysyttiin hänen paluustaan kevytsarjaan, Márquez sanoi: ”Palasin takaisin kevytsarjaan, koska welterweightissä menetin paljon nopeutta.”

Márquez aloitti sitten neuvottelut uusintaottelusta Juan Díazin kanssa. Golden Boyn toimitusjohtaja Richard Schaefer sanoi, että ottelua Márquezin tittelistä suunniteltiin 10. heinäkuuta HBO:n PPV-kortin päätapahtumaksi. Hän sanoi, että se järjestettäisiin ”todennäköisesti” MGM Grandissa Las Vegasissa. Meksikolainen nyrkkeilijätoveri Erik Morales sanoi vuonna 2010 tapahtuneen paluunsa jälkeen, että hän haluaisi otella Márquezia vastaan. Morales palasi vuonna 2010 kaksi sarjatasoa ylempänä, welterweightinä. Márquez on kuitenkin myös ilmoittanut olevansa kiinnostunut ottelusta Ricky Hattonia vastaan.

Márquez-Díaz-ottelun uusintaottelu järjestettiin 31. heinäkuuta 2010 Mandalay Bayssä. Myös Márquezin tittelit olivat vaakalaudalla. Ennen ottelua WBO määräsi Márquez-Díazin voittajan ottelemaan pakollista haastajaa Michael Katsidisia vastaan. Márquez voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä virallisin pistein 117-111, 116-112 ja 118-110. Díazin uusintaottelun jälkeen Márquez ilmoitti olevansa kiinnostunut tavoittelemaan kolmatta ottelua Manny Pacquiaon kanssa. Oli myös mahdollista, että hän siirtyisi kevyeen välisarjaan kohdatakseen jonkun silloisista tittelinhaltijoista: Timothy Bradley, Devon Alexander tai Amir Khan, jotka kaikki ottelivat HBO:lla.

Márquez vs. KatsidisEdit

Pääartikkeli: Juan Manuel Márquez vs. Michael Katsidis

Muutama viikko Juan Díazin ottelun jälkeen Golden Boy Promotions ilmoitti virallisesti, että Márquez puolustaisi kevytsarjan titteleitään pakollista haastajaa, WBO:n väliaikaista mestaria Michael Katsidisia vastaan 27. marraskuuta 2010 Las Vegasin MGM Grandissa ja että ottelu televisioitaisiin suorana HBO Championship Boxing -kanavalla. Heidän 135-kiloisten ottelunsa virallisessa punnituksessa Márquez painoi 134 kiloa, kun taas Katsidis painoi 135 kiloa. Vaikka Márquez kaatui kolmannessa erässä, hän palasi takaisin ja voitti Katsidisin yhdeksännessä erässä TKO:lla säilyttääkseen kevytsarjan vyöt. Meksikolainen nyrkkeilijä oli keskeytyshetkellä kaikkien pisteytyskorttien mukaan edellä pistein 77-74, 78-74 ja 76-75. Ottelun jälkeisessä haastattelussa hän ilmaisi jälleen kerran kiinnostuksensa kolmanteen otteluun Manny Pacquiaon kanssa.

Márquez on kevyen sarjan historian vanhin maailmanmestari. Tammikuun 4. päivänä WBA ei enää tunnustanut Márquezia supermestarikseen, koska hän oli ollut 18 kuukautta ottelematta pakollista haastajaa vastaan järjestön sääntöjen edellyttämällä tavalla. Zanfer Promotionsin Fernando Beltrán totesi, ettei WBA:n päätös ollut pätevä ja että hän lähettäisi heille välittömästi kirjeen, koska toukokuun 2012 määräaika pakolliselle puolustukselle ei ollut umpeutunut ja Márquez maksoi WBA:lle sanktiomaksuja jopa viimeisistä ei-kevytsarjan otteluista. Tammikuun 26. päivänä Márquezilta riistettiin WBO:n titteli, koska hänen katsottiin siirtyvän välieräsarjaan. WBO nosti väliaikaisen tittelin haltijan Ricky Burnsin täysivaltaiseksi mestariksi. The Ring -lehti riisti häneltä mestaruuden 17. huhtikuuta.

KevytwelterweightMuutos

Márquez nousi kevyeen welterweight-divisioonaan ottelemaan Likar Ramosia vastaan 16. heinäkuuta 2011 Meksikossa. Sitä pidettiin viritysotteluna ennen hänen kolmatta otteluaan Manny Pacquiaon kanssa. Ottelu kesti vain yhden erän, jonka Márquez voitti teknisellä tyrmäyksellä. Monet asiantuntijat kyseenalaistivat, oliko Ramon palkattu ”syöksykierteeseen”, jotta Márquez näyttäisi hyvältä.

Paluu välisarjaanEdit

Márquez vs. Pacquiao IIIEdit

Pääartikkeli: Juan Manuel Márquez vs. Manny Pacquiao III

Márquez herätti kiistaa palkkaamalla voimaharjoitteluvalmentaja Angel ”Memo Heredia” Hernandezin, joka oli toimittanut suorituskykyä parantavia lääkkeitä sprinttereille Marion Jonesille ja Tim Montgomerylle vuonna 2000.

Marraskuun 12. päivänä Márquez hävisi Pacquiaolle kiistanalaisella enemmistöpäätöksellä. The Ring Magazinen lukijat äänestivät päätöksen vuoden 2011 ”Vuoden ryöstöksi”.

Paluu kevyeen välisarjaanTiedosto

Márquez vs. FedchenkoTiedosto

Huhtikuun 14. päivänä 2012 Márquez voitti ukrainalaisen kilpakumppanin Serhiy Fedchenkon yksimielisellä päätöksellä kaapatakseen WBO:n väliaikaisen WBO:n mestaruuden kevyessä välisarjassa selvällä erolla pistein 119-109, 118-110, 118-110. WBO päivitti hänet myöhemmin täysivaltaiseksi WBO-mestariksi.

Kolmas paluu puntarisarjaanEdit

Márquez vs. Pacquiao IVEdit

Pääartikkeli: Manny Pacquiao vs. Juan Manuel Márquez IV

Márquez otteli Manny Pacquiaoa vastaan 8. joulukuuta 2012. Ottelu käytiin WBO:n ”vuosikymmenen mestarin” vyöstä. Márquez tyrmäsi Pacquiaon 3. erässä silmukkaoikealla koukulla. Viidennessä erässä Pacquiao teki vastapalveluksen tyrmäämällä Márquezin. Pacquiao siirtyi hyökkäykseen 6. erässä. Pistetaulukon takana ja kun 6. erää oli jäljellä vain yksi sekunti, Márquez torjui Pacquiaon lyönnin oikealla yliotteella, jonka seurauksena Pacquiao kaatui naama edellä kanveesiin ja sai tyrmäyksen. Pacquiao, jota ei ollut tyrmätty yli 13 vuoteen Medgeon Singsuratille vuonna 1999 kärsityn tappion jälkeen, pysyi tajuttomana useita minuutteja. Brittiläinen BoxRec-sivusto nimesi ottelun The Ring -lehden ”vuoden otteluksi” ja ”vuoden tyrmäykseksi” sekä ”vuoden kansainväliseksi otteluksi”. Sama julkaisu nimesi Márquezin myös ”Vuoden kansainväliseksi ottelijaksi”.

Márquez vs. BradleyEdit

Pääartikkeli: Timothy Bradley vs. Juan Manuel Marquez

Márquez otteli Timothy Bradleytä vastaan ”The Conquerors” -nimellä mainostetussa ottelussa WBO:n välisarjan tittelistä Thomas and Mack Centerissä Las Vegasissa, Nevadassa 12. lokakuuta 2013. Márquez pyrki voittamaan tittelin viidennessä painoluokassa. Ottelu meni pitkälle, sillä Márquez hävisi jaetulla päätöksellä (115-113, 113-115, 112-116). CompuBoxin tilastojen mukaan Bradley löi 168 lyöntiä 562 heitosta, kun taas Márquez löi 153 lyöntiä 455 heitosta. Márquez käytti kuitenkin 115 voimalyöntiä Bradleyn 86 lyöntiä vastaan. Ottelun jälkeisissä haastatteluissa Bradley sanoi: ”Annoin hänelle nyrkkeilytunnin. Hän ei voinut koskea minuun. Minulla oli täydellinen kontrolli.” Márquez vastasi: ”Voitin selvästi. Minut on ryöstetty kuusi kertaa urallani. Sinun ei tarvitse tyrmätä toista kaveria voittaaksesi ottelun.” Ottelu keräsi 375 000 ppv-ostosta HBO PPV:llä ja 13 111 katsojaa, mikä tuotti 2 998 950 dollaria.

Márquez vs. AlvaradoEdit

17. toukokuuta 2014 The Forumissa Inglewoodissa, Kaliforniassa, Márquez palasi tositoimiin WBO:n kansainvälisestä välisarjan tittelistä WBO International Welterweight-tittelistä WBO:n entistä juniorilajin maailmanmestariksi noussutta Mike Alvaradoa (34-2, 23 KO) vastaan. Ottelu oli myös WBO:n suursarjan tittelin eliminointiottelu, jonka voittaja ansaitsee pakollisen ottelun Manny Pacquiaoa vastaan tittelistä, jonka hän voitti takaisin 12. huhtikuuta Timothy Bradleytä vastaan heidän uusintaottelussaan. Huolimatta siitä, että ottelu oli nyrkkeilysarjan eliminointiottelu, se sovittiin oteltavan enintään 143-kiloisena. Alvarado punnitsi 143,2 kiloa. Yksipuolisessa ottelussa Márquez voitti Alvaradon yksimielisellä päätöksellä pistein 119-108, 117-109, 117-109. Alvarado kaatui kahdeksannessa erässä ja Márquez kaatui yhdeksännessä erässä.

Epäaktiivisuus ja eläkkeelle jääminenTiedoksianto

Tammikuusta 2016 alkaen käytiin neuvotteluja Márquezin ja entisen nelisarjan mestarin Miguel Cotton välisestä ottelusta. Suurin ongelma molempien leirien välillä oli paino, sillä Márquez halusi otella korkeintaan 147 paunan painossa ja Cotto halusi otella 155 paunan pyyntipainossa. Miguel Cotto Promotions kertoi ESPN.comille, että neuvottelut olivat katkenneet 2. elokuuta, koska molemmat leirit eivät päässeet yksimielisyyteen ottelun painosta. Lähes kolmen vuoden tauon jälkeen Márquez ilmoitti aloittavansa leirin tammikuussa 2017. Márquez paljasti, että hänellä olisi nimetty vastustaja ja päivämäärä seuraavalle ottelulleen huhtikuun 2017 loppuun mennessä. Márquez oli harjoitellut Omanzan salilla. Valmentaja Nacho Beristainin mukaan Márquez aikoi palata Meksikon Tolucassa 24. kesäkuuta 2017. Se siirtyi sitten 19. elokuuta. Koska tapahtumapaikkoja ei ollut saatavilla kyseiselle päivämäärälle, Zanfer Promotions sanoi, että syys- tai lokakuun päivämäärä olisi sopivampi, kun tapahtumapaikka olisi Monterreyssä.

4. elokuuta 2017 Márquez ilmoitti lopettavansa ammattinyrkkeilyn 21-vuotisen uran jälkeen. Márquez puhui ESPN Deportesin Golpe a Golpe -televisio-ohjelmassa: ”Tänään on erityinen ja surullinen päivä minulle, koska ilmoitan lopettamisestani. Vammat ajoivat minut tekemään tämän päätöksen. Se sattuu, mutta uskon, että oikea hetki lopettaa urani on koittanut. Olisin mielelläni ottanut viimeisen ottelun hyvästelläkseni kehässä, mutta minun on kuunneltava kehoani, ja se kertoi minulle, että oikea hetki lopettaa nyrkkeily on nyt.” Hän päätti uransa ennätyslukemiin 56 voittoa, 7 tappiota ja 1 tasapeli, 40 tyrmäystä. Márquez myönsi, että päätöksen tekeminen oli vaikeaa, mutta teki päätöksensä alun perin 10 päivää ennen sen julkistamista.