Het was een mijlpaalweekend voor spelers van het Amerikaanse nationale team in Europa.

Weston McKennie, Gio Reyna en Christian Pulisic vonden zaterdag de achterkant van het net voor hun respectieve clubs, waarmee het de eerste keer was dat spelers van de VS op dezelfde dag scoorden in de Italiaanse Serie A, de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League.

Voor het eerst scoorden Amerikaanse spelers op dezelfde dag in de Italiaanse Serie A, de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League.

McKennie werd ook de eerste Amerikaan die scoorde voor Juventus en de derde USMNT-speler die een doelpunt registreerde in de Serie A.

Nauwelijks zes minuten nadat hij als invaller was ingebracht, scoorde de 22-jarige middenvelder voor Juve in de 2-1 thuisoverwinning op Torino in de Derby della Mole. McKennie kopte in de 77e minuut een voorzet van Juan Cuadrado binnen om de stand op 1-1 te brengen, waarna ploeggenoot Leonardo Bonucci in de 89e minuut de winnende treffer maakte.

Hij voegde zich bij Michael Bradley en Alexi Lalas als USMNT-spelers die hebben gescoord in de Serie A.

Geleend van Schalke 04 met een optie tot koop, heeft McKennie vijf keer gescoord en 10 keer opgetreden voor Juve en heeft ook een assist geregistreerd.

In Duitsland produceerde Gio Reyna wat magie en een belangrijk doelpunt voor Borussia Dortmund, door de gelijkmaker te maken in het 1-1 gelijkspel bij Eintracht Frankfurt.

Toen Dortmund in de 56e minuut op achterstand kwam, maakte de 18-jarige aanvaller zijn tweede doelpunt van het seizoen. Reyna kreeg een pass van Jadon Sancho op de linkerflank van het aanvalsvak, omspeelde verdediger Martin Hinteregger en schoot de bal met een schitterende uithaal van 16 meter in de linkerbovenhoek langs doelman Kevin Trapp.

Dortmund speelde zonder de dodelijke spits Erling Haaland, die aan de kant staat met een hamstring scheur die hem tot en met december aan de kant houdt.

In Engeland maakte Christian Pulisic zijn eerste doelpunt in de Engelse Premier League voor Chelsea dit seizoen, door drie minuten in de blessuretijd een 3-1 thuiszege op Leeds United te scoren. De overwinning stuwde de Blues voorlopig naar de eerste plaats in de EPL. Ze staan een punt voor op Tottenham, dat zondag Arsenal ontvangt in de Noord-Londense Derby.

Ter vervanging van de geblesseerde Hakim Ziyech in de 30e minuut, gleed de 22-jarige middenvelder naar binnen met een puntgave voorzet van Timo Werner voor een doelpunt langs doelman Illan Meslier.

Pulisic bereikte ook een mijlpaal, door de snelste Amerikaan te worden die 10 EPL-doelpunten heeft bereikt. Hij bereikte deze prestatie in 30 wedstrijden en brak daarmee het record van Roy Wegerle (49 wedstrijden). Pulisic was de vierde USMNT speler die dubbele cijfers bereikte in EPL-doelpunten, samen met Clint Dempsey en Brian McBride in die exclusieve club.

Hoewel hij geen credits kreeg voor een assist, speelde middenvelder Tyler Adams een belangrijke rol bij het laatste doelpunt van RB Leipzig in de 3-3 gelijkspel op de eerste plaats Bayern München in een top van de tabel Bundesliga clash.

Adams stuurde een pass naar de linkerflank naar Angelino, die het doelpunt van Emil Forsberg in de 48e minuut klaarlegde. USMNT-verdediger Chris Richards verving Jerome Boateng in de 84e minuut.

Nicholas Gioacchini maakte een overtreding die de gelijkmaker veroorzaakte in Caen’s 1-1 gelijkspel thuis met Grenoble Foot 38. Yoann Court zette de PK in de 76e minuut om.

Richy Ledezma kwam zondag in de 78e minuut van de bank en zorgde twee minuten voor tijd voor de gelijkmaker, waardoor PSV in de Nederlandse Eredivisie met 2-2 gelijkspeelde tegen Heerenveen. De 20-jarige middenvelder gaf een pass die gedeeltelijk werd afgebogen voor teamgenoot Joel Piroe, die de gelijkmaker binnenschoot.

USMNT-teamgenoot Uly Llanez nam ook deel aan de wedstrijd, toen hij in de 71ste minuut voor Heerenveen inviel. Llanez was bijna de maker van een eigen doelpunt enkele minuten voor de gelijkmaker van PSV.

Slechts drie minuten na zijn entree in de wedstrijd in de 77e minuut, assisteerde Tim Weah bij de gelijkmaker van Burak Yilmaz toen Lille zich herpakte om Sparta Praha te verslaan met 2-1, in een UEFA Europa League wedstrijd op donderdag, Dec. 3.

Op het binnenlandse front, USMNT forward Gyasi Zardes ging de volledige 90 minuten als Columbus Crew SC versloeg New England Revolution 1-0 in de Eastern Conference Final. USMNT-poolkeeper Matt Turner presteerde bewonderenswaardig voor de Revolution, hij maakte zes reddingen in de nederlaag.

Zardes en de Crew zullen de winnaar van de Western Conference Final van maandag tussen Seattle Sounders FC en Minnesota United FC ontvangen in de MLS Cup Final op zaterdag 12 december.